Полезна информация за почивката Ви в Китен

 

 

Бензиностанции

 

В Китен има една бензиностанция на самия вход на курорта фирмата е Петрол, има и автомивка към бензиностанцията. Следващата в посока Бургас е на Черноморец на около 30 километра от Китен фирма Лукойл. В посока Царево първата се намира на входа на Царево.

 

Банки и банкомати

 

В Китен има една банка която се намира на 100 метра от автогарата банка ДСК, нашата къща се намира непосредствено срещу банката. Банкомати има на няколко места, пред самата банка, до пощата в Китен и на друго основни сгради в Китен.

 

Ресторанти

 

В Китен има множество ресторанти и различни тематики и ниво на обслужване. Едни от тях са Бирария BEER HOUSE намираща се в центъра на Китен под лятното кино, Рибарския хан намиращ се непосредствено до пристанището.

 

Аквапарк

 

В Китен за съжаление няма аквапарк но в Приморско на 5 км от Китен има малък такъв, има безплатен превоз от Китен, тръгващ от автогарата на всеки час, конкретна цена не мога да Ви дам понеже постоянно ги променят. Мога да Ви препоръчам този в Слънчев бряг там определено си заслужава, даже са 2 на брой.

 

Разходка с лодка (яхта)

 

В Китен се предлагат различни разходки с лодки, яхти и даже с кораб цените варират от 15 до 30 лв на човек, преживяването определено си струва.

 

„Банани” и други развлечения

 

В Китен и на двата плажа се предлагат морски забавления, „банан”, джетове, рингове и други, цените са високи но си заслужава удоволствието.

 

Гмуркане

 

Има два водолазни центъра в Китен, които предлагат различни подводни удоволствия, цената мисля, че беше около 50 лв за половин час, това съветвам всекиго да опита.

 

Дискотеки

 

В Китен има голям избор от дискотеки: клуб Зангадор разбира се е най-известния, всеки който е идвал в Китен поне го е виждал, другите са Кариби на самият плаж, Версай, Найт клуб и на 2 км от Китен се намира друга доста известна дискотека Ла Пиовра има безплатен транспорт от автогарата в Китен от 23.00 на всеки 30 минути, горещо Ви препоръчвам първата и последната.

 

Барове

 

В Китен като един истински курорт има достатъчно такива, най известните са Сент Тропе в центъра, Ванила бар до плаж Атлиман и Текила бара на самият плаж в Китен.

 

Нощно къпане

 

Това е едно удоволствие, което горещо препоръчвам в Китен това е честа практика, водата през нощта е топла и спокойна и самата обстановка прави преживяването изключително, а тези от Вас, които ги е страх повярвайте няма нито крокодили нито акули нито други страшни създания, правил съм го стотици пъти все още съм жив :D

 

Спорт

 

Лятото в Китен е доста удачно да се спортува, особено кросове привечер по плажа, често срещано явление. Има поставени лотове и на двата плажа, друга опция е да бягате между Китен и Приморско разстоянието по старият път е 3,5 км понеже не е основе път трафикът не е толкова силен.

 

Плажуване

 

Понеже по неизвестни за мен причини всички искат почивка в Китен между 15 юли и 15 август този период плажа е доста гъсто населен, като се започне от 08.00 до 18.00 плажа е пълен, имайте го предвид, на обяд между 12.00 до -15.00 не е желателно да пребивавате слънцето е много силно, даже и да се намажете вероятността да изгорите е много голяма.

 

Полиция

 

Полицията в Китен се намира малко под кметството в центъра на Китен или още зад пощата.

 

Лекарски кабинет

 

Лекарски кабинети в Китен лятото има на различни места, но този който е целогодишен се намира на 150 метра от кметството в посока към Южният плаж, поликлиника има в Приморско срещу училището.

 

Аптеки

 

В Китен има много аптеки почти на всеки ъгъл, целогодишната аптека е на 150 метра от автогарата на разклона на улица Странджа и улица Атлиман.

Времето в Китен

Времето в Китен през 99% от времето е горещо и слънчево, даже и да има дъжд за тези 3 месеца той продължава не повече от час.
Ако искате да знаете точната прогноза за времето в Китен посетете Прогноза за Китен

Резервация

Резервацията на стая в нашият хотел в Китен става чрез телефонно обаждане, писмо чрез нашият е-майл или скайп. Колкото по-рано резервирате квартира в Китен толкова е по-възможно е да се направи отстъпка. Вашата резервация за почивка на море в Китен ще бъде потвърдена след като бъде преведено капаро от ваша страна поне за 1 нощувка, освен ако не е договорено друго.

Копирането и разпространяването на информацията с търговска цел без допитване до администратора на сайта е забранено от закона за авторските права и е наказуемо.

 

Russia-Flag-icon 

Made and Powered by K.Panayotov